miercuri, 2 martie 2011


             Nu inseamna ca m-am oprit din scris, ci doar, nu mai am timp sa si postez. Ill try to catch up! Revenind, aceasta mica introducere e menita sa va prezinte urmatoare lucrare, cu titlul mai sus mentionat ,,Sensul Vietii" , a fost initial o tema pentru filozofie, dar mi-a iesit interesant, asa ca m-am gandit sa aflu si parerile voastre despre sensul vietii, spunandu-le intai pe ale mele... Ma retrag inapoi in cochilia mea, si va las in compania literelor, ce spre durerea unora, nu se citesc singure. Keep in touch!

Sensul Vietii?

Multi spun ca viata este un dar, este una singura, si ar trebui sa fim fericiti si recunoscatori ca ni s-a dat aceasta sansa. Dar, mai este si o alta categorie, ce ia viata ca pe o povara, un blestem ce se intinde pe eternitate, suflet nemuritor si reincarnare.
Eu, sunt la mijlocul acestor pareri. Ador viata, fie ea plina de suferinte si neajunsuri, sau bucurii si impliniri… Imi place ca depinde de mine, eu i-au viata ca pe o provocare, de fiecare data cand ma nasc (fiindca da, cred in reincarnare) accept o alta provocare, ceea de a ajunge si mai departe, de a-mi dovedi mie, ca pot, si mai mult. Las in urma, de fiecare data, pe cineva, o parte din sangele meu, ce va dainui pastrand dovada ca eu am existat si sub aceea forma, acolo, undeva, dand dulcea povara mai departe.
Sensul vieti, pentru majoritatea, este de a ajunge in rai, de a trai frumos si cuviincios, lasandu-si copiii bine si educati cand vor parasi acest pamant. Pentru mine, acest scop este usita de scapare pentru oamenii fara ambitie, oamenii ce se multumesc cu un stil de viata banal si linistit, traind azi pentru ca ai trait si ieri, si vei trai si maine pentru ca ai trait si azi… Doar nu degeaba se spune in biblia acestora ca ,,Fericiti sunt cei saraci cu duhul” , nu?!
Eu cred ca, a exista inseamna a avea ambitie.
Fie ca ai ambitia de a respira si azi si maine (desi asta ar fi cam penibil, dar poate exista) , fie ca ai ambitia de a ajunge sa controlezi intreaga lume, acest sentiment iti da un motiv prioritar sa traiesti. Ceva unic pentru fiecare dintre noi, ce da un sens aparte vietii noastre. Daca intra-devar iti doresti ceva, il vei avea, insa, nu multi sunt cei care ar fi in stare sa faca orice pentru a obtine sau a ajunge acolo unde isi doresc, aceasta fiind de obicei prima si ultima piedica pentru majoritatea.
Se opresc inainte sa inceapa, blestemand ironic ,,destinul” , aceea soarta pe care sustin ca o au, de fiecare data cand se intampla ceva rau… ,,A murit, asa i-a fost sa fie” un exemplu morbid, dar totusi cel mai des intalnit. Nu o sa argumentez, este evident sensul acestei expresii.
Nu cred in destin, destinul ti-l construiesti singur, pe parcurs. Desi, cred cu tarie ca fiecare lucru din viata ta trage dupa sine un alt lucru, ca fiecare lucru rau ce se intampla va determina in viitor ceva bun. Dar pentru orice exista un punct de inceput careia tu i-ai pus bazele, deci tot depinde de tine. Poate asta este o slabiciune de a mea, un fel de a accepta dezamagirile. Desi nu cred, pana acum, fiecare intamplare mai putin placuta din viata mea a evoluat in ceva bun, fie ca am cunoscut o anumita persoana, sau ca mi-a afectat intr-un fel personalitatea, fiind cat de cat multumit cu ceea ce sunt acum, sunt mai mult decat sigur, ca tot ce s-a intamplat rau, s-a transformat in bine.

In concluzie, viata este o carte ce nu se termina niciodata, o carte fara titlu, ale carei pagini se coloreaza de la o zi la alta, capitole ce isi schimba stilul si subiectul. Nimic nu e previzibil, decat ceea ce vrei tu sa fie. Totul depinde de noi, iar negand asta nu facem decat sa ne dovedim banalitatea intelectuala.

Ma bucur de viata, de fiecare moment, fie ca sunt trist sau fericit, senzatiile, sentimentele merita traite. Am ambitia de a deveni cineva, chiar daca, cum spun uni, voi muri si voi pierde tot! Ce daca? Eu am puterea ca apoi sa o iau de la capat, cu si mai multa experienta, si mai mult spor, dar voi? Care va este adevarata limita?
Ceea ce faci in viata asta, iti va determina existenta in urmatoarea, nu astepta sa treaca pe langa tine.

Oricare din opinii sustii, viata e importanta, intr-un fel unic pentru fiecare dintre noi, sensul vieti, este ca nu are nici un sens, daca noi refuzam sa i-l dam.

Muzica anilor 80'-90'

 O sa alcatuiesc un playlist cu muzica aniilor 80'90',muzica ce mi-a influentat decisiv gustul muzical pe care il am.Vei cunoaste melodii celebre si iti vei aminti cu placere de copilarie sau tinerete.....ENJOY!


Modern Talking - Brother Louie
Queen - I Want To Break Free
C. C. Catch - Cause you are young si I can loose my heart tonight
Bad Boys Blue - You're a woman I'm a man
Kaoma - Lambada
Los del Rio - Macarena
Mr.President - Coco Jambo
Jessica Jay - Casablanca
Berlin- Take My Breath Away
Bonnie Tyler - Total eclipse of the heart
Madonna - La Isla Bonita
Roxette - It Must Have Been Love
Scorpions - Wind Of Change
Chris De Burgh - Lady in Red
Chris Isaak - Wicked game
Sam Brown - Stop
Coolio Featuring L.V. - Gangsta's Paradise
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Julio Iglesias - Bambolero
George Michael - Careless Whisper
Glenn Mederios - Nothing's gonna change my love for you
Michael Jackson  - Billie Jean
Lionel Richie - Hello
Sinead O'Connor - Nothing Compares to you
Ace Of Base - All That She Wants
Toto - Hold The Line
Al Bano Carrisi & Romina Power - Felicita
Toto Cutugno - L'italiano
Leo Sayer - When I Need You
MC Hammer - U Can't Touch This
A-ha - Crying In The Rain
Elton John - Sacrifice
Belinda Carlisle - La Luna
Sunt convins ca o sa imi aduc aminte si de altele, dar deocamdata, atat...

Ma simt in nesiguranta in propria mea tara


Dupa emisiunea de la PRO TV de la Romania Te Iubesc! , aseara, in drum spre casa, mi-am amintit de cazurile masive in care se taiau la greu din padurile noastre , si altii cum fac averi pe seama padurilor ceea ce pe mine si cred ca si pe altii ii dezgusta enorm si cel putin pe mine ma face sa gandesc in profunzime cu privire la acest aspect...natura noastra.
Munca de jurnalist este uneori destul de periculoasa, dar ambitia de a afla adevarul este de multe ori deasupra fricii si pericolului.  Ei bine, acum ii inteleg pe cei care spun ca se tem de unii politisti de la noi. Si nu pentru ca pot aplica violenta fizica, dar pentru ca sunt de necontrolat, iar violenta este in mintea lor. Asa se face ca in loc sa te simti in siguranta langa un politist, se intampla mai rau - ti-e frica de faptul ca in orice moment ar putea sa se dezlantuie si atunci cui sa-i mai ceri sa te apere. Din pacate, ma simt in nesiguranta in propria mea tara cu toti politicienii pe care i-am ales,cu tot cu UE-ul lor si cu investitori cu tot.
     De ce chinezii sau austriecii nu taie din padurile lor....DE CE?Ma refer la cei care si-au deschis afaceri la noi in tara din lemnnul nostru...ca sunt in spatele lor mafia si ii acopera,asta e cu totul altceva...cata nesiguranta!Maine poimaine ma astept ca eu sau familia mea sau ceilalti oameni sa nu mai avem ce sa respiram sau ca de ce se intampla atatea dezastre naturale sau unde sa mergem in padure cu familia la picnic,sa ne bucuram de verdeata,de aerul proaspat ce ni-l ofera natura.

FLY PROJECT - GoodBye (official release by Fly Records & Roton)

Ducu Bertzi-Floare de colt( Edelweiss)

Scorpions - Wind Of Change

DJ Aligator&Heidi Deign-Close to you(Classical version) Name Of Movie-IF...

TRASH SOCIETY

Ca sa bei un pahar de apa in 1983:
Deschideai dulapul, scoteai un pahar, il umpleai cu apa de la robinet, il beai, clateai paharul, il puneai la loc in dulap.
Ca sa bei un pahar de apa in 2011:
Mergi la magazin, de unde iti cumperi un bax de apa plata ambalat intr-o folie de care sunt lipite doua bucatele de scotch intre care se afla o bucata din plastic mai rezistent. Unele folii sunt branduite, adica pe ele exista cerneala de mai multe culori. La casa primesti, in schimbul banilor, bonul fiscal (hartie si cerneala). Ajungi acasa, tai plasticul baxului si il arunci. Scoti o sticla din plastic de doi litri, care are eticheta imprimata din plastic (plus cerneala), desurubezi capacul din plastic, torni intr-un pahar si bei.
Toate ambalajele sau bucatile de hartie de mai sus exista doar atata vreme cat continutul lor sau marfa a carei valoare o certifica exista. Cu alte cuvinte, in momentul in care apa a fost bauta, stila, dopul, eticheta, inelul din plastic, plasticul baxului, bonul fiscal, toate devin gunoi. Doar de la o sticla de apa. Ganditi-va la alimente, la produsele cosmetice, la haine. Toate in cutiile lor, infoliate, vidate, insurubate. Totul in numele igienei. Totul pentru ca produsul pe care il mancam, bem, cu care ne pomadam fata sa fie stocat in conditii cat mai apropiate de sterilitatea absoluta.

Unde dispare insa igiena, cand dispare? Incotro o apuca zilioanele de tone de gunoi pe care noi, parazitii spelbi ai acestei planete, le producem in fiecare zi a existentei noastre indestulate? Exista, intr-adevar, cateva tari pe lumea asta, care au reusit sa puna la punct un sistem de reciclare a deseurilor care sa limiteze la maxim risipa de ambalaje. Dar acestea sunt doar cateva din cele mai civilizate tari de pe lume. Adica foarte putine. In timp ce, in avantul lor capitalist, tocmai aceste tari se grabesc sa invadeze restul mai inapoiat al Terrei cu produsele lor supra-ambalate. Iar ele, saracele tari sarace, ingurgiteaza orice primesc, aruncand, aidoma cersetorului satul, ambalajul proaspat lins de orice urma de mancare fix pe jos, fara sa-i pese de ecologie, de urmari, de viitor; multumit doar sa-si simta pentru cateva zeci de minute burta plina.
Materia prima din care sunt fabricate ambalajele sta sa se sfarseasca, natura gafaie sugrumata sub gunoaiele noastre. Un viitor din ce in ce mai putin SF ranjeste, apocaliptic, de aici, de aproape. Ne pasa? Nu… pe bune! NE PASA....?

ACTUL CREATIEI

Insusi Dumnezeu este personal,de aceea nu putem fi amestecati la un loc,numai Lucifer isi doreste acest lucru.In actul creatiei,fiecare fiinta chiar la nivel celular este unica, pentru ca unic este Creatorul.Clonarea este un atentat la actul creatiei,perpetuarea unei generatii identice cu generatia dinaintea ei este moarte.Moartea cosmosului,moartea universului si implicit uciderea lui Dumnezeu.In concluzie ceea ce vedem astazi…1 .patima desfranarii= sa traiasca barbati cu barbati, nu vor mai putea naste,femei cu femei de asemeni este un atentat la actul nasterii.2 .distrugerea familiei= un alt plan diabolic al impotrivitorului pentru ca el stie ca inger cazut   au,ca valorile perene se zamislesc pe altarul familiei.Ce vrea sa mai faca Belzebut !Vrea sa se puna in locul lui Dumnezeu,cum a incercat sa o faca chiar de la inceput.Ispita diabolica,lovind si in oameni prin cuvintele..mananca din pomul oprit,al cunostintei binelui si raului si nu vei muri,vei fi ca Dumnezeu..Noi nu putem fi ca Dumnezeu niciodata,caci suntem creaturi .Ispita cea mare in actul clonarii este sa cream noi viata.Diabolic este acest gand,numai El este Creatorul,nici ingerii buni,nici diavolii,nici oamenii nu pot fi egali in putere cu Creatorul lor.Numai Dumnezeu este Atotputernic.Aceasta e motivatia teologica a sfarsitului lumii cand oamenii sau dracii,mai clar Antihristul,vor vrea sa se puna in locul lui Dumnezeu.El Dumnezeu nu poate suferi aceasta nedreptate la scara cosmica,caci El este adevarul suprem.Iar nu cu eliminare sau desfiintarea vietii,ci cum a venit prin moartea lui Hristos si invierea lui asa va fi si la sfarsit,adica moartea mortii si invierea vietii,adica transfigurare sau desfiintarea legilor fizicii,adica nu va pieri viata,caci El care creeaza nu poate desfiinta actul creatiei.Caci El va face un cer nou,o alta lume si un pamant nou.Daca in veci exista Dumnezeu, in veci exista si viata,si nu orice fel de viata ci viata vesnica.Deci nu murim,ci trecem dintr-o dimensiune a spatiului in alta,iar dimensiunea la care toti tanjim este indumnezeirea materiei.Acesta este de fapt inceputul sfarsitului dupa cuvintele aceluiasi om desavarsit Iisus Hristos eu sunt alfa si omega,sunt invierea vietii si moartea mortii cu
Ori ma lamentez ori rabufnesc....Prea melancolic, plangacios sau sensibil pur si simplu. Mi-am zis parerile. Am plans uneori. Am promis si-am incalcat promisiuni. Am crezut si-am mintit. Am fost propriul meu erou, propria mea coma, propriul meu doctor. Optimist si pesimist, alaturat. Copil si adult, iubitor de filme si muzica, de frumos, dispretuitor de minciuna…folosind-o uneori totusi…Barfitor uneori….om? Trist si fericit fara motiv…sau din prea multe motive variate. Iubind si urand fiind si eu la randul meu iubit si urat. traditionalist cu obiceiuriile, Cu aere si fitze. prea vorbaret, mult prea tacut uneori. Nu poti intelege daca iti folosesti inima. Iar cu mintea, esti rau si diabolic. Si rece si taios. Iar etichete. Etichetele astea dor insa pentru ei, cei ce le pun; nu pentru cei ce le primesc. C'est la vie! Cat e de simpla E viata si cat ne place sa o complicam….si cat fac o floare, un zambet si doi ochi umezi si cristalini…si cata nesiguranta totusi....