miercuri, 2 martie 2011

Ma simt in nesiguranta in propria mea tara


Dupa emisiunea de la PRO TV de la Romania Te Iubesc! , aseara, in drum spre casa, mi-am amintit de cazurile masive in care se taiau la greu din padurile noastre , si altii cum fac averi pe seama padurilor ceea ce pe mine si cred ca si pe altii ii dezgusta enorm si cel putin pe mine ma face sa gandesc in profunzime cu privire la acest aspect...natura noastra.
Munca de jurnalist este uneori destul de periculoasa, dar ambitia de a afla adevarul este de multe ori deasupra fricii si pericolului.  Ei bine, acum ii inteleg pe cei care spun ca se tem de unii politisti de la noi. Si nu pentru ca pot aplica violenta fizica, dar pentru ca sunt de necontrolat, iar violenta este in mintea lor. Asa se face ca in loc sa te simti in siguranta langa un politist, se intampla mai rau - ti-e frica de faptul ca in orice moment ar putea sa se dezlantuie si atunci cui sa-i mai ceri sa te apere. Din pacate, ma simt in nesiguranta in propria mea tara cu toti politicienii pe care i-am ales,cu tot cu UE-ul lor si cu investitori cu tot.
     De ce chinezii sau austriecii nu taie din padurile lor....DE CE?Ma refer la cei care si-au deschis afaceri la noi in tara din lemnnul nostru...ca sunt in spatele lor mafia si ii acopera,asta e cu totul altceva...cata nesiguranta!Maine poimaine ma astept ca eu sau familia mea sau ceilalti oameni sa nu mai avem ce sa respiram sau ca de ce se intampla atatea dezastre naturale sau unde sa mergem in padure cu familia la picnic,sa ne bucuram de verdeata,de aerul proaspat ce ni-l ofera natura.

2 comentarii:

  1. Ehe, nu esti singurul care se simte asa:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevaraţii prieteni sunt aceia care se află alături de noi atunci când ni se întâmplă lucruri bune şi se bucură de victoriile noastre. Falşii prieteni apar în momentele grele, cu mutra plouată, "de solitaritate" cu noi, dar de fapt suferinţa noastră îi consolează pentru viaţa lor mizerabilă.

    Paulo Coelho- Zahir


    De aceea e aşa de important să laşi anumite lucruri să treacă. Să le dai drumul. Să te desprinzi de ele. Oamenii trebuie să înţeleagă că nimeni nu trişează, uneori câştigăm, alteori pierdem. Nu aştepta să ţi se dea ceva înapoi, nu aştepta să ţi se recunoască efortul, să ţi se descopere geniul, să ţi se înţeleagă iubirea. Încheie nişte etape. Nu din orgoliu, din neputinţă sau mândrie, ci pur şi simplu pentru că acel lucru nu se mai potriveşte cu viaţa ta. Închide uşa, schimbă discul, fă curat în casă, şterge praful. Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti!

    Paulo Coelho- Zahir

    RăspundețiȘtergere