joi, 17 martie 2011

Mera Jahan - Taare Zameen Par (Video Song)


Este un film realizat in 2007 in India,un film extraordinar ce merita vazut.In traducere inseamna Stelute pe pamant.Drama unui copil care are dislexie si intimpina greutati din partea tatalui care nu-l sustine,la scoala are probleme cu profesorii si materiile si incearca din rasputeri sa se mentina.Fiind un copil foarte talentat si destept,acesta este observat de un nou profesor venit in scoala speciala unde,pariintii l-au transferat.Mai departe va recomand sa vedeti finalul filmului pe youtube sau descarcandu-l.Eu am avut norocul si mi l-a adus o buna prietena si l-am vazut.
De ce? Cat?
Analizez oamenii. Analizez gesturi. Analizez atitudini. Ma intreb de ce? Ma intreb ce gandeste un om cand are un anumit comportament? Nu inteleg, de ce se joaca de-a soarecele si pisica.
Nu am reusit sa inteleg de ce o femeie se plictisete repede de un om care e dragut si o rasfata? Nu inteleg de ce ea, cauta si iubeste un macho, un mitocan. Plange pentru un om care nu merita si se autodistruge pentru ca el s-a plictisit. Sufera cand cel pe care il iubeste o paraseste, dar il paraseste pe cel care o iubeste fara sa priveasca inapoi. Fara regrete, fara lacrimi, fara intoarceri inapoi. Sustine cu tarie ca nu accepta violenta, jigniri, dar sta intr-o relatie doar sa nu fie singura. Trece cu vederea o palma si cuvintele urate. II pregateste micul dejun la pat, ii spala, ii calca, ii cumpara medicamente la miezul noptii si face cumparaturile sambata dimineata, doar pentru ca el sa fie multumit si sa nu o paraseasca. Ea e fericita daca el e fericit. Uita de prieteni si familie si accepta ca el, de ziua femeii sa iasa cu baietii la bere. II zambeste chiar si atunci cand el devine isteric la miezul noptii ca nu mai are bere in frigider.
Nu condamn, nu critic ci doar ma intreb de ce ? Pentru ce?Avem atatea vieti incat sa ne permitem sa ne pierdem timpul cu cine nu merita? Mai primim inapoi anii pe care i-am irosit facand pe plac cuiva?

Ultimul fum...

Revenge , feelings, stop them , please !
Se invart in capul meu intr-un circuit nebunesc si ametitor , ma imbata usor , ma impinge , ma ridica ,ma apleaca usor peste tine , sa-ti spun niste simple cuvinte ? n-are rost si apoi STOP ! ma opreste , sunt viu ! ma lasa ... se uita la mine , Doamne ! ca-mi pasa al dracu de tare , imi pasa cand zambesti , imi pasa cand urli , imi place cand ma strangi in brate, imi place cand ma bruschezi , imi place cand imi dai palme sa ma trezesc , imi place cand imi zici : NO LOVE ! It's a little too late to say that you're sorry now , you fucked them when they were down !
Nu-i ca un cantec jegos de dragoste ascultat noaptea la o cafea in timp ce te uiti pe geam cum ninge, nu-i un film siropos de dragoste cu printi si regine ce asteapta sa fie regulate in timp de noapte . Are actiune , te strange de gat , iti rupe fibra de pe tine , te face pamant !
Automatic , dramatic , bombastic, ce te astepti ? stai intins , apoi paf ! din nou , ah si nici nu stiai ! e pe reprize tarfa ! Se joaca cu tine , iti urla in ureche : "Esti un fraier , te iubea ! "
E randul meu sa-mi mut piesa , mi-o fura, negrul ma acopera , ma strange din nou , ma doare ,imi frange oasele , imi ies ochii , cruciada sufletului meu , asa as putea sa o numesc.
Intr-un stil draconic ma ridic din nou si-i rad in nas: Na coaie , sah mat !
In spatele meu ei tremura , ma uit in ochii lor , sunt mandrii de mine , cica asta se juca cu plamanii mei , da-l dracu , eu ma joc cu pielea lui ..
Plec, el sta in genunchi , zdruncinat , imi iau doza de medicamente , plec mai departe , imi aprind o tigara si urlu.. nu tare , chiar usor : Hahaha , sah mat, ti-am dat sah mat , te-am batut in partida cu viata mea ! si ma prabusesc , mor .
Ultima tigara , ultimul zbor ..