sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Te-ai gandit vreodata cum ar fi viata ta fara confortul multor lucruri pe care le folosesti in momentul de fata?
Cum ar fi viata ta daca ar fi o pana uriasa de curent electric timp de o saptamana peste tot pe glob?
Mancarea s-ar strica in frigider, ai sta pe intuneric sau cu lumanarile aprinse prin casa, n-ai putea sa auzi stiri la radio sau sa deschizi televizorul, nu ai putea scoate bani de la bancomat, nu ai putea vorbi la telefon..etc
Am vazut ieri un documentar exceptional despre viata lui Nikolas Tesla inventatorul de geniu care a murit sarac si singur in camera de hotel la varsta de 86 de ani. 
Putini stiu insa ca Tesla este cel care a inventat primul generator electric pe baza curentului alternativ ceea ce a declansat o a doua revolutie industriala. 
Filmul prezenta si conflictul lui Tesla cu Edison, (care folosea curentul continu) si modul in care alti inventatori s-au folosit de ideile lui Tesla pentru a face bani (Marconi - inventatorul radioului...etc)
Ceea ce m-a frapat insa a fost modul in care oamenii acestia vizionari, de geniu se purtau fata de ideile noi ale altora, fata de schimbare.
Cand Tesla a venit prima oara la Edison, Tesla era un necunoscut iar Edison o somitate, inventase deja becul, toata lumea auzise de el. 
Edison i-a zis lui Tesla asa : Curentul Alternativ este o prostie. 
Dupa 100 de ani omenirea traieste si se dezvolta pe baza curentului alternativ. 
Au trecut anii si cand Tesla avea in jur de 60 de ani a aparut in scena un tanar numit Albert Einstein cu Teoria Relativitatii.
Tesla i-a zis lui Einstein ca traieste cu capul in nori si teoria relativitatii este o prostie. 
Dupa 70 de ani o mare parte din energia lumii este energie nucleara pe baza teoriei lui Einstein. 
Dupa cum vezi teama de schimbare este foarte mare.
Lasa-mi un comentariu si spune-mi parerea ta despre acest subiect.