sâmbătă, 19 martie 2011

Impresionant...

In aceasta cacacioasa dimineata de martie, caracterizata de un marunt pipi rece care tot cade din cer,am intrat intr-un magazin de parter sa iau apa plata, grabindu-ma spre servici.La fata. Prima la rand,o cuconeta. Genul de pensionara tare gatita, tare pe pozitie,tare decisa, care de mica a fost un copil sfatos si razgaiat,la adolescenta a fost membra a tineretului comunist al republicii populare romane, apoi informator al securitatii si ceva sefa de hala la o intreprindere de confectii.

De unde stiu toate astea? Se vede de la o posta. Fardata ca o fata “mare” la petrecerea burlacelor inainte de ziua nuntii, cu o boneta bine trasa pe cap, cere doamna 4 pachete de Marlboro. Deci ea nu se incadra la categoria “bietii pensionari” care nu au ce pune pe masa. Si intr-o zi mananca un mar iar a doua zi isi fac compot din cojile marului.

Cum va spuneam, cere patru Marlboro. Ii da vanzatoarea tigarile, se cauta madama in portofel, numara banu si zice:

- Auzi fetita (catre vanzatoare), n-am sa-ti dau 15 mii. Nu-i problema, da? Ii aduc io alta data, da? Hai, ca-s 15 mii, da?

Isi ia tigarile si da sa plece. Fetita-vanzatoare, paralizata total de atata atitudine, se uita ca bou’ la poarta Raiului. Nu face securista noastra pensionara doi pasi spre iesire (fara sa mai astepte raspunsul fetitei), ca o alta pensionara – aflata la coada – zice:

- Stati, luati de la mine 15 mii.

Io era sa vomit de greata. Securista nu refuza, ii ia, promitand ca o sa-i inapoieze.

- Ooooo, nu-i nevoie – zice pensionara ajutatoare.

Io era sa vomit din nou. Si-mi venea sa vomit gandindu-ma ca daca in locul securistei cu Marlboro era la coada o babutza sarmana ce-si numara banutii ca sa-si ia trei felii de parizer ori o paine prea putini ar fi sarit sa o ajute. Nu zic ca nu ar fi sarit nimeni. Dar unii sint impresionati de o stare de fapt, pe altii ii impresioneaza atitudinea…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu